Skip to main content

Samen spelen, samen leren!

Je peuter zingt vrolijk mee op zijn eigen verjaardag. Trots blaast hij twee kaarsjes uit. Van baby naar mini-mensje met eigen karakter en het liefst wil hij alles zelf doen. Je gunt hem een veilige plek waar hij samen met zijn eerste vriendjes en vriendinnetjes stap voor stap de wereld verkent. En: alvast rustig wennen aan een nieuw ritme en nieuwe uitdagingen. Dát is de peuteropvang van SKZ: de beste voorbereiding op de basisschool!

SKZ kent je
Een goede start is essentieel. Door jou en je kind te leren kennen, weten we wat jullie belangrijk vinden.

We maken graag kennis met jou en je kind op de groep. We nemen de tijd om alles te laten zien en je vragen te beantwoorden. Vervolgens plannen we wenmomenten in.

We volgen de ontdekkingsreis van je kind op de voet. We bespreken de ontwikkeling van je kind en we vragen naar je wensen en voorkeuren. Mag je kind mee op speurtocht door de buurt, of liever niet? We leggen het vast in de toestemmingen. Verandert er iets, dan kunnen we dit aanpassen.

Samen met jou
Persoonlijke aandacht voor je kind en de groep staat bij ons centraal. Op de groepen hebben we een team van vaste pedagogisch medewerksters. De mentor van je kind is voor jou het vaste aanspreekpunt op de groep. We vinden het belangrijk dat er altijd een persoonlijke overdracht is bij het ophalen van je kind.

Je kunt ons altijd bellen. Heb je een vraag of ben je iets vergeten door te geven? Je kunt ons ook een bericht sturen via het ouderportaal of Whatsapp.

Pedagogische visie
In alle peutergroepen werken wij met de methode Puk. Deze methode is een gerichte stimulering van de ontwikkeling op meerdere gebieden met als extra accent de taalontwikkeling.
Lees verder

We vinden continue training en scholing van onze pedagogisch medewerkers belangrijk. Naast de vaste trainingen, zoals kinderEHBO, BHV en cursussen, bieden we veel extra scholing op het gebied van pedagogiek. Daarnaast worden zij ook ondersteund door onze eigen pedagogisch coach. Zij is wekelijks te vinden op onze groepen en begeleid en adviseert onze pedagogisch medewerkers. Zo kunnen zij jou kind zo goed mogelijk begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.

Blijf op de hoogte
We genieten mee met wat je kind meemaakt bij ons en maken foto’s van mooie momenten. We delen dit graag met je via ons eigen ouderportaal. Hier kun je naast het bekijken van foto’s ook berichten lezen en veel zaken zelf regelen, zoals het aanvragen van extra dagen, ruilen en het doorgeven van afwezigheid.

"Zeer ervaren en betrokken medewerkers, geen vraag is te gek."

Praktische informatie

  • We zijn er voor alle peuters van 2 tot 4 jaar.
  • Peuteropvang bij SKZ betekent gegarandeerde opvang op de dag(en) die je op contract afneemt gedurende het jaar.
  • We zijn 40 weken per jaar geopend. We stemmen onze opvang kalender zo veel mogelijk af met de dichtstbijzijnde basisschool.
  • Op Nationale feestdagen zijn we gesloten.
  • Onze minimale afname is 1 contract ochtend per week.
  • De openingstijden verschillen per locatie.
  • Het is mogelijk om incidenteel extra dagen af te nemen en te ruilen, mits de groepsgrootte dit toelaat. Meer informatie lees je hier.
  • Alle informatie over onze tarieven vind je hier.
  •  Wil je weten hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt? Klik hier om dit indrie eenvoudige stappen te berekenen. 
  • Je kunt onze peuteropvang combineren met een of meerdere dagen op onze dagopvang. 

Inbegrepen services
Onze peuteropvang is inclusief fruit- en groente moment, drinken, luiers, verzorgingsproducten en leuke en leerzame activiteiten uit ons Puk programma. Bij halve dagopvang luncht je kind gezellig mee.