Skip to main content

Samen spelen, samen leren!

Je peuter zingt vrolijk mee op zijn eigen verjaardag. Trots blaast hij twee kaarsjes uit. Van baby naar mini-mensje met eigen karakter en het liefst wil hij alles zelf doen. Je gunt hem een veilige plek waar hij samen met zijn eerste vriendjes en vriendinnetjes stap voor stap de wereld verkent. En: alvast rustig wennen aan een nieuw ritme en nieuwe uitdagingen. Dát is de peuteropvang van SKZ: de beste voorbereiding op de basisschool!

Kennismaken en wennen
Door jou en je kind te leren kennen, weten we wat jullie belangrijk vinden. Eerst maken we kennis op de groep waar je kindje is ingedeeld. We nemen de tijd om je vragen te beantwoorden en alles te laten zien. Ook plannen we een of meerdere wenmomenten in. Dit bouwen we op qua tijd.

Op de groepen hebben we een team van vaste pedagogisch medewerksters. Eén van de vaste gezichten op de groep is de mentor van je kind, een vast aanspreekpunt voor jou als ouder.De mentor is een vertrouwd gezicht voor je kind. De mentor volgt de ontwikkeling van je kind en we vragen naar je wensen en voorkeuren. Mag je kind mee naar de kinderboerderij of liever niet? We leggen het vast in de toestemmingen. Verandert er iets dan passen we dit aan.

Blijf op de hoogte
Persoonlijke aandacht voor je kind en de groep staat bij ons centraal. Bij het brengen en ophalen van je kind maken we tijd voor een persoonlijke overdracht. Gedurende de dag delen we foto's en informatie over wat je kind meemaakt bij ons. Dit doen we via ons ouderportaal via een persoonlijke login naar een veilige omgeving. Hier kun je naast het bekijken van foto’s en berichten ook veel zaken zelf regelen, zoals ons een bericht sturen, een extra dag aanvragen of afwezigheid doorgeven.

Heb je een vraag of ben je iets vergeten door te geven? De groep is ook telefonisch en via WhatsApp bereikbaar.

Pedagogische visie
Voor kinderen vanaf 2 jaar werken wij met Puk. Deze methode is een gerichte stimulering van de ontwikkeling op meerdere gebieden met als extra focus op de taalontwikkeling.
Lees verder

Klein en professioneel
We vinden continue training en scholing van onze pedagogisch medewerkers belangrijk. Naast de vaste trainingen, zoals kinderEHBO, BHV en cursussen, bieden we veel extra scholing op het gebied van pedagogiek. Daarnaast worden zij ook ondersteund door onze eigen pedagogisch coach. Zij is wekelijks te vinden op onze groepen en begeleid en adviseert onze pedagogisch medewerkers. Zo kunnen zij jou kind zo goed mogelijk begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.


"Zeer ervaren en betrokken medewerkers, geen vraag is te gek."

Praktische informatie over onze peuteropvang

  • Peuterochtenden voor kinderen van 2 tot 4 jaar tijdens schoolweken in Zoeterwoude Dorp, Zoeterwoude Rijndijk en in Stompwijk
  • Openingsdagen en -tijden verschillende per locatie. Klik op de locatie van je keuze.
  • Op nationale feestdagen is de peuteropvang gesloten.
  • De openingsdagen stemmen we zo veel mogelijk af met de dichtsbijzijnde basischool.
  • Gegarandeerde opvang op de dag(en) die je op contract afneemt tijdens schoolweken
  • Minimale afname is 1 contract ochtend per week.
  • Alle informatie over onze tarieven vind je hier.
  • Benieuwd hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt? Klik hier om dit in drie eenvoudige stappen te berekenen.
  • Incidenteel extra dagen afnemen is mogelijk zolang de bezetting en samenstelling van de groep dit toelaat. Meer informatie lees je hier.
  • Peuteropvang kun je combineren met onze dagopvang.

Inbegrepen services
Fruit- en groente moment, drinken, luiers, verzorgingsproducten en leuke en leerzame activiteiten uit ons Puk programma. Bij halve dagopvang luncht je kind gezellig mee.

Inschrijven