Skip to main content

Samen plezier maken en ontspannen!

De schoolbel gaat. Je kent het vriendelijke gezicht wat op je wacht. Best even spannend, voor het eerst naar de grote school. Maar ook als je al wat langer bij ons komt: eerst even op verhaal komen, iets eten en drinken. Deze ruimte voelt als een tweede huiskamer. Hier mag je zijn wie je bent!

Kennismaken en wennen
Onze BSO is er voor alle kinderen in de basisschool leeftijd.Een fijne plek die voelt als een tweede thuis waar kinderen graag naartoe gaan. Een plek om waar van alles te ontdekken en beleven valt. Waar talenten ontdekt worden door ons afwisselende activiteiten aanbod en waar samen wordt gespeeld.
Eerst maken we kennis op de groep waar je kind is ingedeeld. Door jou en je kind te leren kennen, weten we wat jullie belangrijk vinden. We nemen de tijd om je vragen te beantwoorden en alles te laten zien. Ook plannen we een of meerdere wenmomenten in.
Gaat je kind naar de dagopvang bij SKZ en wordt hij/zij bijna 4 jaar dan spreken we de wenmomenten zo veel mogelijk af op de dag(en) dat je kind al bij ons op de dagopvang is. 

Op de groepen hebben we een team van vaste pedagogisch medewerksters. Eén van de vaste gezichten op de groep is de mentor van je kind, een vast aanspreekpunt voor jou als ouder. De mentor is een vertrouwd gezicht voor je kind. Hij/zij volgt de ontwikkeling van je kind en we vragen naar je wensen en voorkeuren. Mag je kind mee naar het zwembad en spelen bij een vriendje onder BSO tijd, of liever niet? We leggen het vast in de toestemmingen. Verandert er iets dan passen we dit aan.

Blijf op de hoogte
Persoonlijke aandacht voor je kind en de groep staat bij ons centraal. We maken tijd voor een persoonlijke overdracht. Gedurende de dag delen we foto's en informatie over wat je kind meemaakt bij ons. Dit doen we via ons ouderportaal via een persoonlijke login naar een veilige omgeving. Hier kun je naast het bekijken van foto’s en berichten ook veel zaken zelf regelen, zoals ons een bericht sturen, een extra dag aanvragen of afwezigheid doorgeven.

Heb je een vraag of ben je iets vergeten door te geven? Tijdens de openingstijden van de BSO is de groep ook telefonisch en via WhatsApp bereikbaar.

Pedagogische visie
Wanneer kinderen opgroeien in de basisschoolleeftijd, ontwikkelen zij een voorkeur voor bepaalde leerstijlen en interesses. Op de BSO spelen wij hierop in door de principes van de meervoudige intelligentie van Howard Gardner toe te passen in ons aanbod aan activiteiten en materialen.
Lees verder

Groepsindeling
Om je kind een uitdagend programma aan te bieden, werken we in verschillende BSO-groepen op leeftijd en ontwikkeling van je kind.

BSO pakketten
Onze buitenschoolse opvang is er om je te ontzorgen. Kies het pakket wat het beste bij je (werk)situatie past. Alle mogelijkheden op een rij:

BSO Compleet
Naschoolse opvang op de dag(en) die je afneemt in de schoolweken, schoolvakanties en op roostervrijedagen en studiedagen van de basisschool.
De leukste after-school middagen en een verrassend vakantieprogramma. Laat je volledig ontzorgen door dit complete pakket.

BSO Schoolweken
Naschoolse opvang op de dag(en) die je afneemt in de schoolweken. Dit pakket is exclusief vakantiedagen, roostervrijedagen en studiedagen van de basisschool.

Na schooltijd starten we met een eet- en drinkmoment. Vervolgens starten we met een activiteiten programma. Je kind kiest zélf een activiteit uit ons aanbod. Ook is er ruimte voor vrij spelen.

BSO Vakantie
Vakantie opvang op de dag(en) die je afneemt in schoolvakanties, op roostervrije dagen en studiedagen van de basisschool.
Elke vakantiedag op de BSO is anders en juist dat maakt onze vakantie opvang zo leuk! Een dag boordevol activiteiten. Ons eigen SKZ-activiteitenteam besteed veel aandacht aan het neerzetten van een vernieuwend en uitdagend programma.

Voorschoolse opvang
Rustig opstarten met een ontbijt en spelletje in de schoolweken. Een fijne, ontspannen dag start.

Klein én professioneel
We vinden continue training en scholing van onze pedagogisch medewerkers belangrijk. Naast de vaste trainingen, zoals kinderEHBO, BHV en cursussen, bieden we veel extra scholing op het gebied van pedagogiek. Daarnaast worden zij ook ondersteund door onze eigen pedagogisch coach. Zij is wekelijks te vinden op onze groepen en begeleid en adviseert onze pedagogisch medewerkers. Zo kunnen zij jou kind zo goed mogelijk begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.

"Mijn kind gaat altijd met veel plezier naar de BSO."

Praktische informatie over onze buitenschoolse opvang:

  • Voor alle kinderen in de basisschool leeftijd.
  • Onze BSO locaties zitten in of op loopafstand van de basisschool.
  • Openingsdagen en -tijden verschillende per locatie. Klik op de locatie van je keuze.
  • Op nationale feestdagen is de BSO gesloten.
  • Gegarandeerde opvang op het BSO pakket wat je afneemt gedurende het hele jaar.
  • Minimale afname is 1 contract ochtend (VSO) per week in de schoolweken, 1 BSO middag in de schoolweken per week of 1 vaste vakantiedag (12 weken per jaar).
  • Alle informatie over onze tarieven vind je hier.
  • Benieuwd hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt? Klik hier om dit in drie eenvoudige stappen te berekenen. 
  • Incidenteel extra dagen afnemen is mogelijk zolang de bezetting en samenstelling van de groep dit toelaat. Meer informatie lees je hier
  • Heeft je kind bijvoorbeeld dansles of voetbaltraining tijdens een BSO opvang (mid)dag? Laat het ons graag weten dan bekijken we onze mogelijkheden voor halen en brengen.

Inbegrepen services
Drinken, eten*, groente, fruit en gezonde tussendoortjes, leuke en leerzame activiteiten, workshops en uitstapjes.
* Ontbijt bij onze voorschoolse opvang & vakantie opvang tot 08.00 uur.
* Lunch bij onze vakantie opvang en tijdens schoolweken op woensdagmiddag op BSO Binnenstebuiten en BSO de Kajuit.

Inschrijven