Skip to main content

Over SKZ

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) is in 1989 opgericht door drie enthousiaste moeders uit Zoeterwoude Dorp. Zij waren op zoek naar goede kinderopvang. Sommige medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds werkzaam bij SKZ. Door de jaren heen is SKZ uitgegroeid tot een professionele organisatie voor kinderopvang met vestigingen in Zoeterwoude Dorp, Zoeterwoude-Rijndijk en Stompwijk. 

Onze missie
Wij zijn een betrokken, bevlogen en bekwame organisatie die zich verbindt met de gemeenschap. Klein genoeg voor persoonlijke warmte, groot genoeg voor duurzame kwaliteit!

Bekwaam: We zijn een professionele organisatie die bekwame medewerkers heeft. We vinden het belangrijk om onze medewerkers continu te coachen en te trainen.

Betrokken: We zijn persoonlijk betrokken bij onze kinderen, ouders en medewerkers. We sluiten aan bij hun behoeftes. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers op de groep de ouders kennen en hen aan de organisatie verbinden.

Bevlogen: We hebben enthousiaste mensen in dienst die net dat stapje extra zetten voor jouw zoon en dochter. Wij streven er naar om kinderen verrassende activiteiten aan te bieden waarbij plezier voorop staat.

Lees meer over over onze pedagogische visie.

Raad van Toezicht
Directeur Bestuurder Dita van Dijk legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.
In de Raad van Toezicht zitten de volgende leden: Petra Lansbergen, Mark Peschier, Karin van Buuren en Johan Andrée.

Geschiedenis in beeld
  • Op 1 september 1989 is SKZ opgericht door 3 moeders uit Zoeterwoude Dorp. Dorien Bergman, Corry Wouters en Elly van Westerop hebben in 1989 het initiatief genomen om een kinderdagverblijf op te richten in samenwerking met de gemeente Zoeterwoude.

  • Op 4 november 1989 is de locatie officieel geopend door wethouder Graniewski. De locatie kreeg de naam het Waterhoentje en startte met een lokaal waarin 12 kinderen konden worden opgevangen.
  • De locatie het Waterhoentje groeide verder uit naar 4 kinderdagverblijf groepen en 2 BSO groepen. In de Corbuloschool zaten nog 2 BSO groepen.
  • In de loop van de jaren is SKZ enorm gegroeid en uitgebreid met meerdere locaties in Zoeterwoude Rijndijk en Stompwijk. In september 2018 is het Waterhoentje, peuteropvang de Floddertjes, de BSO groepen en het kantoor verhuisd naar de Buitenplaats, de gezamenlijke locatie met basisschool het Avontuur, het CJG en de bibliotheek.